Web Analytics Made Easy - Statcounter

 علی حسینایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: واکسینه سازی نوجوانان و جوانان در برابر فضای مجازی و مقابله با آسیب ها و صدمات آن با آموزش درست و تقویت مبانی اعتقادی امکان پذیر است.

به گزارش ایرنا، با بروز پاندمی کووید ۱۹ و ایجاد محدودیت های ناشی از آن، استفاده روزافزون از فناوری ارتباطی، اینترنت، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی با سرعتی ویژه همه گروه های سنی خانواده ها که از طلوع آفتاب تا سیاهی شب یار این فضا بودند درگیر فرصت ها و تهدیدهای بسیاری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تاکید کارشناسان، فضای مجازی می تواند با مدیریتی درست، ابزاری کنترلی برای تربیت، ایمنی، مراقبت‌های جسمی، توانایی نقد محتوا، کسب مهارت و مسئولیت‌پذیری اجتماعی برای خودشکوفایی باشد اما اگر مدیریت درستی نداشته باشد اعتیاد اینترنتی، شکاف بین نسل ها، هنجار شکنی، بروز اختلالات شخصیتی، کاهش ارتباطات اجتماعی در دنیای واقعی، سوء استفاده های جنسی، سردی روابط خانوادگی، شبهات فکری - اعتقادی، تجاوز به حریم شخصی، اعتیاد و طلاق زوجین را به همراه خواهد داشت.

حسینایی اظهارداشت: با ارائه جذاب و زیبای اطلاعات در فضای مجازی افراد تحت تاثیر آن قرار می گیرند و در مواردی عقاید، آرمان ها، باورها و ایده های منتشر شده با ویژگی ها، توانایی ها و هویت فرد همخوان نیست که آن صورت خودبیگانگی را به همراه خواهد داشت.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: فضای مجازی در تعامل اجتماعی فعال و سازنده افراد می تواند نقش داشته باشد از جمله با مباحث گفتگوهای دونفره و تالارهای گفتگو به طور کلی نحوه تعامل و ارتباط به شکل ها، انواع و اقسام مختلف عملی آموزش داده شود و همچنین در فضای مجازی با ارائه الگوهایی برای الگوبرداری افراد که بتوانند تعامل اجتماعی را از آنها یاد گرفته و در زندگی خود استفاده کنند که البته این موارد نیاز به برنامه ریزی ها و مدیریت متولیان فرهنگی برای آموزش درست استفاده از فضای مجازی دارد.

وی همچنین با اشاره به تهدیدهای فضای مجازی مانند نظارت نداشتن بر فرستنده و گیرنده افزود: هرکسی می تواند اطلاعاتی را در فضای مجازی  برای دریافت افراد ارئه و نشر دهد که می تواند تهدید کننده و آسیب زا باشد که در این شرایط خانواده ها باید بیشتر بر فعالیت فرزندان خود در این فضا نظارت کنند.

حسینایی بیان کرد:  فضای مجازی در تغییر هویت، نگرش و سبک زندگی فرزندان از جمله در سبک زندگی سالم و ناسالم و هویت صحیح و یا منفی کودکان و نوجوانان نقش ویژه ای دارد.

وی اظهار داشت: همچنین فضای مجازی آسیب های بسیاری از جمله اعتیاد رایانه ای، اعتیاد به گوشی تلفن همراه و اعتیاد اینترنتی را به همراه دارد که منجر به آسیب های اجتماعی چون اعتیاد به مواد مخدر، طلاق، ارتباطات نامشروع، خیانت، روابط فرا زناشویی و جنسی می شود.

عضو هیات علمی روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد واحد گنبدکاووس گفت: فضای مجازی فرصتی است که اگر با آموزش درست استفاده نکنیم تبدیل به تهدید خواهد شد.

برچسب‌ها شبکه اجتماعی مجازی گلستان آموزش فضای مجازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شبکه اجتماعی مجازی گلستان آموزش شبکه اجتماعی مجازی گلستان آموزش فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۳۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس فتا با محتواهای مبتذل در فضای مجازی برخورد می‌کند

رئیس پلیس فتای فراجا از اجرای طرح برخورد با جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی؛ شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ در فضای مجازی خبر داد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سردار وحید مجید درباره جزئیات اجرای طرح برخورد با جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی اظهار کرد: با اجرای طرح عملیاتی پیش‌دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی؛ شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ، گردانندگان، مدیران و اعضا ۱۰ نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفتند.

وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۹۸۳۵ تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفتند که با بررسی اطلاعاتی سایبری روی ۳۸۴۲ فقره تارنمای مشکوک تعداد ۱۷۶۵ مورد مجرمانه مشاهده شد که از این تعداد ۷۶۵ مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هم‌وطنان تمام محتوای نامناسب مسدود شد و سایر موارد برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتای فراجا ادامه داد: با بررسی‌های صورت گرفته شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از ۹۱ درصد بیش‌ترین حجم آلودگی جرایم غیراخلاقی را به خود اختصاص داده است.

مجید با اشاره به مطالبات گسترده و عمومی هم‌وطنان از پلیس فتا برای پاک‌سازی و امن‌سازی فضای سایبر از محتواهای نامناسب و مغایر با شعائر دینی و هنجارهای عام جامعه و خانواده گفت: بخش اعظم گزارش‌های این حوزه توسط کاربران فهیم و آگاه فضای مجازی به این پلیس گزارش شده است.

وی تصریح کرد: اجرای طرح‌های عملیاتی و پیش‌دستانه در خصوص این گونه جرایم که باعث نگرانی خانواده‌های ولایت‌مدار ایرانی شده، در اولویت پلیس فتا است.

رئیس پلیس فتای فراجا از هم‌وطنان خواست که همچون گذشته در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را پلیس اطلاع دهند.

کد خبر 750745

دیگر خبرها

  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • پدر مددکاری اجتماعی ایران: تعطیل کردن نمایش خانگی دردی از بحران‌های اجتماعی دوا نمی‌کند
  • (ویدئو) فیلم جدید کشف آدم کوتوله در ایران فضای مجازی را منفجر کرد
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • پلیس فتا با محتواهای مبتذل در فضای مجازی برخورد می‌کند
  • مد خوب، مد بد!
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم